Krakersy są dobre do chrupania, jako dodatek do ciast ( krówka) oraz do przekąsek.
Eksperci twierdzą jednak , że tak naprawdę wcale nie muszą być zdrowe. Chodzi tutaj o zawarcie w nich dużej ilości tłuszczów, szczególnie nasyconych a także trans ( czyli tych uwodornionych ).
Tak więc może zamiast zjadać całe opakowanie krakersów ( bo zwykle wciągają tak jak chipsy czy orzeszki)zrobić z nich przekąski. To ostatnio ulubione danie mojego męża.
Pomysł mojego męża to twarożek ze szczypiorkiem, tuńczyk i zielona oliwka.Oczywiście wszystko zależy od kubków smakowych. Można je też jeść na słodko, np. z Nutellą lub miodem. Na pewno wielu z was ma jeszcze inne pomysły :)
W każdym bądź razie, gdy chcecie zaspokoić głod lub podać jako przekąski do piwa lub wina, to gorąco polecam w tym celu krakersy.
Write a comment